ep sede de telefonica
TELEFÓNICA

Telefónica torna a picar l'ull als inversors amb el seu dividend, però canvia de fórmula. L'operadora, que aquest dijous ha presentat els seus resultats del primer trimestre, manté el pagament de 0,40 euros per acció. D'aquests, 0,20 euros s'abonaran al desembre, però canvia de fórmula, perquè podran cobrar-se en accions, via 'scrip dividend'.

  • 4,22€
  • 1,73%

"És l'aproximació més prudent i ens permet preservar una política de dividend atractiva", ha assegurat el número dos de Telefónica, Ángel Vilá, durant la conferència amb analistes. El dividend en accions serà, per tant, voluntari.

Telefónica canvia de model de retribució després d'"analitzar els diferents escenaris". Aquesta fórmula, ha assegurat Vilá, dota l'operadora de "més flexibilitat", al mateix temps que "no compromet la fortalesa, ni la generació de 'cash flow'. "Ens permet tenir més cobertura", ha resumit.

La responsable financera de Telefónica, Laura Abasolo, ha insistit en la mateixa línia. Ha afegit durant la 'conference call' que es tracta d'una mesura de prudència, perquè la 'teleco' compta amb la fortalesa financera suficient per a mantenir la seva retribució per a 2020. "Som forts, busquem flexibilitat, també per als nostres accionistes", ha explicat als analistes.

La companyia presidida per José María Álvarez-Pallete torna a la fórmula de l''scrip dividend' quatre anys després, la fórmula que va mantenir, principalment, fins a 2016, quan va canviar a la retribució en efectiu.

Noticias relacionadas

contador