vodafone store sign
1,27£
  • -0,03£
  • -2,47%

Vodafone cau més d'un 1% a l'FTSE 100 després de la rebaixa d’RBC Capital Markets. La companyia d'anàlisi assegura, entre altres coses, que l'actual dividend de la companyia de telecomunicacions britànica és insostenible i assenyala el 5G com una de les seves principals amenaces.

Concretament, RBC ha rebaixat la recomanació de Vodafone a infraponderar (des de sobreponderar) i el seu preu objectiu fins a les 125 lliures esterlines, des de les 260.

Des d’RBC qualifiquen de "frenètica" la reestructuració de la cartera de Vodafone, cosa que ha deixat una companyia de telecomunicacions més europea... i també més vulnerable. "Els seus mercats subjacents continuen sent un desafiament" i l'espectre 5G s'erigeix ​​com "una de les seves principals amenaces".

Pel que fa al dividend de la companyia de telecomunicacions, RBC afirma que és insostenible tot i que Vodafone ha afirmat que el de març de 2019 romandrà inalterat. Per la seva banda, respecte al 5G destaquen que els seus costos poden variar entre 4.500 milions d'euros i 12.000 milions d'euros.

Finalment, des d’RBC asseveren que "esperem que la transacció de Liberty Global es tanqui a mitjans de 2019", en referència a la compra de 18.400 milions en actius de Liberty duta a terme per Vodafone el passat mes de maig.

Noticias relacionadas

contador