la-france-va-autoriser-partiellement-huawei-pour-la-5g

Deutsche Telekom AG, Orange, Telefónica i Vodafone Group han unit les seves forces per donar suport al desplegament d'Open RAN com la tecnologia escollida per a les futures xarxes mòbils, en benefici dels clients residencials i empresarials de tot Europa. D'aquesta manera, redueixen la seva dependència de grans fabricants d'equips d'infraestructures, com Huawei.

  • 4,01€
  • 1,21%

En un acord (MoU - Memorandum of Understanding) aconseguit per les parts, els quatre operadors han expressat el seu compromís individual amb la implementació i el desplegament de solucions Open RAN, que es beneficien de les noves arquitectures virtualitzades obertes, del programari i el maquinari, per construir xarxes mòbils més àgils i flexibles a l'era del 5G.

Els quatre operadors treballaran conjuntament amb els socis ja existents i nous d'aquest ecosistema, amb organismes de la indústria com l'O-RAN ALLIANCE i el Telecom Infra Project (TIP), així com amb els responsables de les polítiques europees, per garantir que Open RAN arriba ràpidament a la paritat competitiva amb les solucions RAN tradicionals.

Aquesta iniciativa és una fita important cap a un ecosistema de proveïdors divers i renovat, i cap a la disponibilitat de la tecnologia Open RAN amb fiabilitat "Carrier-grade", amb l'objectiu d'assolir un desplegament comercial oportú a Europa.

Enrique Blanco, director de Tecnologia i Informació (CTIO) de Telefónica: "Open RAN és l'evolució natural de les tecnologies d'accés radi i serà clau per a les xarxes 5G. Telefónica creu que tota la indústria ha de treballar de forma conjunta per fer-ho realitat. Estic encantat d'associar-me amb els principals operadors europeus per promoure el desenvolupament d'una tecnologia oberta que ajudarà a millorar la flexibilitat, l'eficiència i la seguretat de les nostres xarxes. Aquesta és una oportunitat extraordinària per a la indústria europea, no només per promoure el desenvolupament de 5G, sinó també per participar en el seu desenvolupament tecnològic sostenible".

Noticias relacionadas

contador