rakuten mobile world congress mwc19

Rakuten no ha faltat a la seva tradicional cita amb el Mobile World Congress (MWC) que se celebra a Barcelona fins al 28 de febrer. En un certamen que ha seguit tractant sobre el tema estrella d'edicions anteriors, el 5G, i que tots els jugadors del sector han garantit que ja és una realitat i es desplegarà en menys d'un any, el gegant d'Internet nipó ha desafiat el sector amb l'operador de telefonia al núvol que retalla radicalment la inversió necessària per a la xarxa mòbil d'alta velocitat.

"Es tracta d'una nova generació d'operadors mòbils", ha assegurat Mickey Mikitani, fundador de Rakuten. La companyia, que reporta uns beneficis de 10.000 milions anuals, va decidir endinsar-se al sector dels proveïdors de telefonia el 2018, perquè consideraven que tenien "capacitat d'innovar sobre el que ja fa la resta de participants del mercat", ha afegit Mikitani. Simplement perquè són capaços d'usar el negoci on estan presents ja des de fa 22 anys, Internet, i transformar-lo per proveir connectivitat per mòbils preparats per a la nova xarxa 5G "des del primer dia".

Però on aquest nou model suposa realment una revolució és als reptes econòmics i humans que afronten la indústria de les telecomunicacions davant el 4G i el 5G. Per a la primera d'aquestes xarxes, la inversió de Rakuten serà la meitat que la d'altres companyies tradicionals; una reducció de recursos econòmics que s'eleva fins al 70%-80%, si es combina el 4G amb les xarxes d'alta velocitat.

La reducció d'equip humà dedicat al manteniment de la infraestructura també fa empal·lidir el sector. Mikitani ha assegurat, durant la seva conferència a Barcelona, ​​que requerirà tot just un centenar de persones, comparat amb els milers de treballadors que fan servir els proveïdors de telefonia tradicionals. La clau d'aquestes retallades és que els operadors es troben en el procés de construir les xarxes 5G, en canvi, el gegant japonès s'endinsa en aquesta àrea de negoci ja a punt per a les connexions d'alta velocitat.

Ha detallat les característiques de la seva xarxa al núvol que serà "oberta, virtual, desagregada i distribuïda". L'empresa planeja llançar el seu operador abans de finals d'any i s'ha aliat amb Cisco i Nokia com a proveïdors de programari i maquinari.

Noticias relacionadas

contador