ep nintendo switch 20170620105403
NINTENDO

Nintendo Switch segueix conquistant mercats. La consola va sortir a la venda el passat dijous a la Xina gràcies a un acord entre la companyia nipona i Tencent, el colós xinès. Les accions de la gran N no han trigat a pujar (+2,5%) fins a màxims de 19 mesos per celebrar tal esdeveniment.

Aquest dilluns ja eren 105.000 consoles les que estaven reservades únicament al lloc web JD.com. Una altra de les plataformes de venda, Fenqile, també va informar d'una forta demanda.

Diversos analistes del sector van assegurar davant la CNBC que esperen que la Switch de Nintendo vengui més de 100.000 unitats abans que acabi 2019. A escala mundial, la gran N ha venut 41.670.000 de consoles des del seu llançament, el març de 2017.

Per al cicle complet de vida de Switch a la Xina, des de Wedbush anticipen que vengui més de 10 milions de consoles i projecten que vendrà entre 4 i 5 milions només el 2020 dins al gegant asiàtic.

La Xina està sent un mercat complicat per a les companyies com Sony, Microsoft i la pròpia Nintendo des que es prohibís al país la venda de les seves consoles. Un veto que es va estendre fins a 2014.

La censura segueix sent el denominador comú al país. En aquest cas, Nintendo ha aconseguit només l'aprovació d'un videojoc: el New Super Mario Bros S'espera que altres títols com Super Mario Odyssey acabin arribant a la Xina després d'aconseguir l'aprovació del govern.

Noticias relacionadas

contador