• La subida en bolsa se produce después de que se haya podido probar el juego Pokemon Go
  • Es el primer juego para móviles de Nintendo, y todo apunta a que será un éxito
un-ballon-geant-a-l-image-de-pikachu-flotte-dans-les-rues-de-new-york-en-novembre-2015-nintendo

Les accions de Nintendo han experimentat aquest dilluns un fort ral·li a la Borsa de Tòquio, impulsades pels comentaris positius dels usuaris després de provar des de divendres el nou joc Pokémon GO, que ha despertat ja una febre entre els jugadors. El producte, amb el qual el famós fabricant de videojocs vol tenir una presència important en els mòbils, està dissenyat perquè juguin els usuaris entre ells amb els seus telèfons intel·ligents, i amb un toc de realitat virtual.

En concret, les accions de Nintendo s'han disparat un 24,52% fins als 20,26 iens en la seva major pujada diària des de 1983, en un dia, aquest cop, d'alces generalitzades a Tòquio amb una pujada del 4% per al Nikkei. La jornada estava marcada per la celebració aquest diumenge d'eleccions parlamentàries i la victòria de la coalició liderada pel primer ministre Shinzo Abe, que ha promès més mesures fiscals per incentivar el creixement econòmic. Amb aquesta pujada, unida a la de divendres, Nintendo es revaloritza un 41% i se situa en positiu en l'acumulat de l'any amb un guany fins ara del 20%.

Després de molts anys resistint-se a introduir videojocs en els mòbils amb els personatges més coneguts de Nintendo com són Super Mario Bros i Pokémon, en aquest últim cas finalment l'empresa japonesa va cedir al sentir popular l'any passat per aliar-se amb l'especialista en jocs mòbils Deana Co. El primer títol, Miitomo, va ser decebedor, segons informa CNBC, però aquest Pokémon Go ha batut totes les previsions.

Divendres usuaris de tot el món van començar a provar aquest joc, que s'ha situat entre les majors descàrregues en l'App Store d'Apple. Per ara el títol només està disponible en tres països: Estats Units, Nova Zelanda i Austràlia, encara que usuaris de tot el món se les han empescat per provar-ho sense esperar més. Encara no hi ha data oficial, en qualsevol cas, sobre quan arribarà a Espanya.

AIXÍ ÉS POKEMON GO

Anar caminant pel carrer i poder capturar pokémons que surten d'entre els arbres o els edificis és la premissa de Pokémon Go! el nou joc de Pokémon Company que arribarà al juliol a les botigues d'aplicacions d'Apple i Google. I és que Pokémon Go! transforma el barri -i la ciutat- on vius en l'hàbitat dels populars monstres de butxaca. Fent ús de la geolocalització, a la pantalla del mòbil no apareixerà Kanto, sinó els carrers, els parcs i les places per les quals camines cada dia, com hem pogut comprovar amb la versió de prova -no definitiva- que ens han facilitat des de Niantic Labs, els desenvolupadors del joc, recull Europa Press.

Els pokémon -els 150 primers de la franquícia- apareixen d'improvís, alguns tipus més freqüents en certes zones i hores, de manera que per capturar-los tots cal caminar molt -compte amb el trànsit-. I mentre caminem, també trobem les anomenades poképarades, uns punts de proveïment de color blau en els quals podem obtenir pokéballs, ous de pokémon i objectes per recuperar energia, entre d’altres.

contador