reed-hastings-ted-sarandos-ceo-director-contenidos-netflix
Getty
610,56$
  • -3,13$
  • -0,51%

Netflix (+6% a Wall Street) pujarà entre un 13% i un 18% el preu de les seves actuals tarifes, el seu major augment en tota la història des que el servei de reproducció en continu (streaming) fos fundat fa ja 12 anys. De moment, aquesta pujada de preus només afectarà els Estats Units, tot i que és qüestió de temps que s'expandeixi a la resta de països.

De fet, alguns usuaris aleatoris a Alemanya han experimentat recentment pujades de preus en els seus respectius comptes, cosa que pot respondre a una tàctica de la plataforma de reproducció en continu per comprovar la capacitat d'assimilació d’una pujada de les seves tarifes.

En el cas nord-americà, el pla d'11 dòlars passarà a costar 13 dòlars al mes, tot i que seguirà costant menys que HBO (15 dòlars al mes).

D'aquesta manera, Netflix buscarà augmentar la seva recaptació per produir encara més contingut original (sèries i pel·lícules) després d'assumir un gran deute en buscar fer front a altres companyies també presents en el negoci de la reproducció en continu, com Amazon i Disney.

MarketWatch calcula que, després d'aquesta pujada de preus i si la plataforma aconsegueix mantenir el seu nombre actual de subscriptors, pot arribar a reunir uns 1.390 milions de dòlars cada any. Serà la quarta vegada que Netflix puja els seus preus als EUA, mercat on compta amb més de 58 milions de subscriptors a l'actualitat. Fora del seu país d'origen, el servei disposa d'uns 79 milions de subscriptors.

En el cas alemany, alguns usuaris han comprovat recentment que la tarifa prèmium pujava de preu fins als 17,99 euros, la estàndard fins als 13,99 euros i, la bàsica, fins als 9,99 euros. Actualment, a Espanya aquestes tarifes tenen un preu de 13,99 euros, 10,99 euros i 7,99 euros, respectivament.

Noticias relacionadas

contador