faangportada

El setge de la Comissió Europea sobre les grans tecnològiques s'estreny cada vegada més. A partir d'ara, Brussel·les fa responsables les pròpies FAANG de tot el contingut que és difós a les seves plataformes, a més d'esperar facilitats d'accés a les autoritats que vetllin pel compliment de tot això.

  • 485,58$
  • -1,68%

Així apareix recollit a l'esborrany de la nova Llei de Mercats Digitals, en la qual el braç executor de la UE tampoc s'oblida de les pimes i les startups, a les quals les grans tecnològiques han de deixar d'ofegar recolzades per la laxitud de les lleis antimonopoli que fins ara imperaven.

Si les FAANG depassen qualsevol d'aquestes línies vermelles, s'enfronten a multes milionàries i fins i tot a haver de desmantellar part del seu negoci. En el cas de les sancions econòmiques, poden arribar al 10% de la seva facturació mundial, segons va informar Bloomberg aquest dilluns.

Europa no està sola, i el Regne Unit també ha presentat aquest dimarts la seva pròpia llei per multar les tecnològiques que permetin material abusiu i il·legal en els seus serveis.

Plou sobre mullat per a Facebook, que actualment ja s'enfronta a l'amenaça d'una ruptura empresarial als EUA i pot acabar veient-se obligada a vendre WhatsApp i Instagram, encara que la majoria dels experts no veuen un escenari probable i, en donar-se, arribaria a un horitzó de diversos anys.

Noticias relacionadas

contador