google 20201020185431

França segueix endavant en la seva croada contra les grans tecnològiques. La Comissió Nacional de la Informàtica i les Llibertats (CNIL) ha sancionat amb 100 milions d'euros Google i amb altres 35 milions Amazon per instal·lar als ordinadors dels usuaris galetes publicitàries sense el seu consentiment.

  • 656,99$
  • 2,33%

La multa de França a Google es divideix al seu torn en dues parts: 60 milions a Google i 40 milions a Google Ireland. En el cas d'Amazon, la sanció de 35 milions ha estat enterament imposada a Amazon Europe Core, el seu braç al Vell Continent.

La Comissió ha justificat els imports de les sancions per la "gravetat de l'incompliment de l'article 82 de la Llei de Protecció de Dades", ha destacat els "considerables beneficis" que obtenen les empreses a través dels ingressos publicitaris generats indirectament mitjançant les dades recollides per aquestes galetes i ha assenyalat que, en el cas del motor de cerca, aquestes pràctiques havien afectat gairebé cinquanta milions d'usuaris a França.

En aquest sentit, el regulador ha indicat que, després de l'actualització escomesa per Google el setembre de 2020, les empreses han deixat d'emmagatzemar automàticament galetes publicitàries als ordinadors dels usuaris tan aviat aquest entrava a la web francesa del cercador, així com tampoc la web d'Amazon al país gal.

No obstant això, la Comissió considera que el nou 'banner' informatiu desplegat per les companyies encara no permetia als internautes residents a França comprendre que aquests rastrejadors publicitaris s'utilitzen principalment per mostrar-los anuncis de publicitat personalitzats i que encara no s'informa clarament als usuaris de la possibilitat de rebutjar aquestes galetes.

En conseqüència, a més de les multes administratives, CNIL va decidir imposar de manera cautelar una multa de 100.000 euros diaris a les companyies després d'un termini de tres mesos no han modificat satisfactòriament els seus avisos.

contador