1596210601 pantalla covidapp

L'app Radar COVID ja està activa en fase de proves a quatre comunitats autònomes. Andalusia, Cantàbria, Aragó i Extremadura són les primeres regions a tenir plenament operatiu el desenvolupament, després de completar el procés d'integració tècnica entre l'aplicació i els seus sistemes sanitaris.

Ahir dimecres el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut va aprovar un acord perquè les CCAA que vagin acabant aquest procés d'adaptació puguin començar a operar en proves. Es tracta d'un acord temporal que permet accelerar la implantació del desenvolupament, i que haurà de ser ratificat a través de convenis bilaterals entre les administracions sanitàries de cada autonomia i el Ministeri de Sanitat.

Aquest és el primer pas en el pla d'implantació nacional de l'aplicació. Avui dia l'aplicació compta ja amb uns dos milions de descàrregues de les seves versions per als sistemes operatius Android i iOS.

En aquests moments, la resta de comunitats autònomes han manifestat el seu interès a adoptar l'eina i estan duent a terme el treball tècnic necessari per integrar l'aplicació amb els seus sistemes sanitaris per a poder posar-la en marxa durant les pròximes setmanes.

El desenvolupament de l'aplicació d'alerta de contactes RadarCOVID, duta a terme per la Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial del Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, va ser aprovat pel Consell de Ministres el 23 de juny. Sis dies després, es va engegar un projecte pilot a l'illa canària de la Gomera per provar l'efectivitat de l'eina en la detecció de contagis en contactes estrets en una situació de rebrot fictici amb positius figurats.

Noticias relacionadas

contador