foxconn

Tots volen pujar al carro del cotxe elèctric. L'última empresa en sumar-se a la tendència liderada per Tesla és la xinesa Byton, que s'ha aliat amb Foxconn, un dels proveïdors d'Apple a la regió.

Com a resultat, Foxconn ha pujat un altre 4% a la Borsa de Taiwan aquest dimarts després de tancar la sessió de dilluns disparant-se un 8%.

L'objectiu de Foxconn i Byton és col·laborar per fabricar un cotxe elèctric de cara al primer trimestre de 2022. Segons el comunicat publicat per les dues companyies, el proveïdor d'Apple oferirà els seus recursos industrials, la seva avançada tecnologia manufacturera i la seva experiència per tirar endavant el projecte.

D'una banda, Foxconn diversifica el seu negoci, encara que en el passat ja ha proporcionat certs components a Tesla per la qual cosa la seva incursió al cotxe elèctric no és una novetat. De l'altra, Byton busca rellançar el seu projecte, que va anunciar el 2018, però des de llavors ha patit una sèrie de problemes que, fins ara, li han impedit fer-ho.

Byton no és l'única xinesa que aposta pel vehicle elèctric. Altres start-ups com NIO, Li Auto i Xpeng ja estan operant a la regió i recentment han avançat els seus ambiciosos plans per a aquest 2021.

Noticias relacionadas

contador