• Aquesta idea ja la va tenir en ment Google, però la va descartar
  • Les peces podran ser reemplaçades sense necessitat de canviar el telèfon
mark-zuckerberg

La xarxa social dirigida per Marck Zuckerberg està sospesant iniciar un projecte per a la creació de telèfons mòbils, com ja ho va intentar sense èxit Google.

Un "telèfon modular electromagnètic". Aquesta és la idea de Facebook per al seu telèfon. Segons apunta el mitjà Business Insider, l'àrea especialitzada en recerca de la xarxa social, denominada Buillding 8, ja treballa en la creació d'un 'smartphone' modular, és a dir, es construeix al més estil Lego. En aquesta àrea es treballa en el progrés de la realitat augmentada i virtual o en la intel·ligència artificial.



El telèfon s'assemblaria a un 'trencaclosques' i es podrien canviar les peces quan l'usuari vulgui

Es tracta d'un dispositiu que s'assembla de manera modular en el qual diferents productes electrònics es van assemblant com si es tractés d'un puzle. Aquesta idea resulta familiar lloc que Google, ja va voler fer alguna cosa semblant amb el famós i fallit Projecte Ara amb ajuda de HTC que no va acabar de quallar a causa del poc èxit que hi havia entre els consumidors.

Facebook no farà passos en fals, ja que molts dels enginyers que van desenvolupar aquesta idea, ara es troben en les files de la xarxa social, per la qual cosa ja tindrien terrè bestiar.

UN TELÈFON A MESURA

Però... què li fa atractiu a aquest projecte de 'smartphone'? En ser un telèfon modular, la idea és que es pugui anar renovant progressivament al gust del consumidor. És a dir, si surt una càmera més potent, o un disc dur amb més capacitat, l'usuari pot comprar la peça per separat, podent tenir un dispositiu a la seva mesura.

Amb aquesta mesura, Facebook donaria un nou pas per competir amb Amazon, Google, Microsoft o Apple. Hi haurà lloc per a tots?

Noticias relacionadas

contador