• La suplantación de identidad es uno de los grandes problemas en las redes sociales
  • Hasta ahora el proceso de denuncia de este tipo de perfiles falsos es lento y a veces no se logra la cancelación de la cuenta
  • El nuevo servicio de Facebook aún está en fase de pruebas y se espera que tarde un par de meses en entrar en vigor
facebook__

La suplantació d’identitat i els coneguts com a comptes “fake” són un dels principals problemes de la xarxa social. Facebook posa en marxa un nou pla en el qual és la mateixa plataforma qui detecta aquest tipus d’infraccions i avisa l’usuari.

Molts delictes a Internet tenen una suplantació d’identitat de fons. De vegades, es realitzar a través del robatori del compte, encara que el mètode més fàcil per als hackers és crear un nou perfil fals (“fake”) que contingui la mateixa informació que el perfil original.

Els impostors es posen en contacte amb familiars i coneguts fent-se passar per l’usuari al qual estan suplantant. Moltes vegades es produeixen amenaces als usuaris i busquen estafar-lo o robar-los les dades i fotos per tal de difamar-los. Actualment, reportar aquests fets a Facebook és un procés no tan ràpid ni senzill com hauria de ser, segons explica “America Economia” en la seva informació. Per això, alguns d’aquests comptes fake no es clausuren.

La xarxa social ha volgut posar remei a altres abusos contra els eus usuaris i està treballant en una eina que lluiti de forma activa contra els clons. La nova funcionalitat de Facebook s’encarregarà de rastrejar els nous usuaris que es creïn a la xarxa i comparar-los amb els usuaris ja registrats. L’objectiu és identificar que nous usuaris estiguin utilitzant contingut o informació d’altres persones amb la finalitat de fer-se passar per elles.

En cas de detectar un compte fake, l’eina s’encarregarà d’avisar l’usuari original perquè sigui ell qui comprova si el nou usuari posa o no en perill la seva privacitat i la seva identitat. L’usuari tindrà a la seva disposició un formulari per denunciar els nous usuaris a través d’un formulari que rep la companyia directament. El procés facilitarà i farà és ràpid el procés.

La nova eina encara no està disponible per a tots els usuaris y ha començat a treballar com en face de proves. En la informació expliquen que Facebook intentarà posar en marxa la funcionalitat en un parell de mesos.

contador