ep aplicacion whatsapp
Silas Stein/dpa - Archivo

Elon Musk és el rei Mides. Una personalitat que, després de fer de Tesla una empresa rendible que ha tancat el 2020 amb un ral·li superior al 700%, ha provocat que una empresa semidesconeguda es disparés un 6.300% durant tres sessions. És el cas de Signal Advance, el denominador comú que uneix l'excèntric CEO i fundador de la fabricant de cotxes elèctrics amb Mark Zuckerberg.

  • 501,80$
  • 1,54%

Al contrari que Musk, tot el que toca Zuckerberg fa pudor. Si el cofundador i conseller de Facebook està darrere d'alguna cosa, cal sospitar. O enarcar la cella, com a mínim.

Així s'explica la recent fugida d'usuaris a l'esmentada Signal i a Telegram procedents de WhatsApp. La raó? Que l'app de missatgeria instantània va començar a compartir un part de les seves dades amb Facebook, companyia matriu, que és també propietària d'Instagram.

Segons les dades recollides i publicades per Sensor Tower, Signal ha experimentat una pujada de 7,5 milions de descàrregues a nivell global entre els dies 6 i 10 de gener des de l'App Store i Google Play. Davant la incapacitat de fer l'habitual comparació amb camps de futbol, ​​direm que aquesta xifra és 43 vegades major a la registrada a la setmana anterior. A més, és l'ocasió que més vegades ha estat descarregada aquesta aplicació en una mateixa setmana i en un sol mes.

Telegram no es queda molt enrere. Segons les dades recopilades per Apptopia, aquesta xarxa de missatgeria que presumeix de la privacitat que gaudeixen els seus usuaris ha estat descarregada 5,6 milions de vegades entre dimecres i diumenge. Casualitat?

EL DIABLE ES TROBA EN ELS DETALLS

El repunt d'usuaris en les dues aplicacions que treuen pit per l'hermetisme de l'encriptat que protegeix els seus usuaris coincideix amb el canvi de la política de privacitat de WhatsApp, que va ser actualitzat el 4 de gener. A partir del 8 de febrer, els usuaris que entrin a l'aplicació hauran acceptar per seguir usant-la. A Europa i al Regne Unit, veurem un missatge diferent gràcies a la lleis de protecció de dades, que són diferents.

Els missatges de WhatsApp seguiran estant encriptades, però la xarxa de missatgeria alberga moltes altres dades que sí que poden ser compartits i vistos per la seva propietària, Facebook. Des del número de telèfon de l'usuari fins a informacions de transaccions, serveis, els negocis que es duen a terme a través d'ella, i informació dels nostres dispositius mòbils.

WhatsApp ha tirat pilotes fora amb un comunicat recent en què afirma que el canvi de la seva política no accepta la privacitat dels missatges que enviem a la nostra família d'amics. La veritat és que tot i l'augment de descàrregues de Signal i Telegram, WhatsApp no ​​sembla haver experimentat una caiguda d'usuaris. Segons Adam Blacker, vicepresident d'Apptopia, "(WhatsApp) està massa arrelat, i fins i tot aquells que han baixat Signal o Telegram ho seguiran fent servir, ja que és on segueixen sent la majoria dels seus familiars i amics".

Noticias relacionadas

contador