• La plataforma musical hindú dedicarà els diners a Intel·ligència Artificial per millorar la seva aplicació
cascos apple spotify portada

La plataforma hindú de música en 'streaming', Gaana, acaba de recaptar més de 94 milions d'euros durant la seva última ronda de finançament. Una injecció de capital liderada per Tencent, el gegant tecnològic xinès que impulsarà així el rival de Spotify a l'Índia.

Gaana va anunciar dimecres que utilitzaria els diners recaptats durant la ronda de finançament per invertir en intel·ligència artificial i millorar la personalització de la seva plataforma, a més de desenvolupar el seu producte ofert als usuaris amb subscripció de pagament.

Tencent espera una acceleració del creixement de la música en 'streaming' a l'Índia

La plataforma d’'streaming' hindú va ser constituïda el 2010 a la incubadora tecnològica Time Internet, que és també un altre dels grans mecenes de la companyia. No obstant això, Gaana no específica les xifres exactes de la inversió de Tencent i Time Internet al seu servei.

El passat mes de desembre, Gaana va informar que va excedir els 60 milions d'usuaris actius mensuals. Per la seva banda, l'última xifra publicada per Spotify va ser revelada al juny i apuntava a 140 milions d'usuaris actius al mes.

D'altra banda, Tencent és actualment la companyia asiàtica més valuosa amb un valor de mercat de 525.000 milions de dòlars (429.000 milions d'euros), una fita que comparteix amb dos titans de Silicon Valley: Apple i Facebook. Així mateix, Tencent suma la seva inversió en Gaana a la seva participació en l’empresa emergent sueca de música en 'streaming' que planeja saltar al parquet aquest any.

Martin Lau, president de Tencent, ha explicat la inversió del seu gegant a Gaana: "A mesura que les ofertes més assequibles de dades mòbils penetren a l'Índia, creiem que el creixement del mercat de la música en 'streaming' es veurà accelerat".

Noticias relacionadas

contador