cyberdog xiaomi

Xiaomi ha convertit en el gran protagonista del seu estand al Mobile World Congress (MWC) 2022 un producte que en aquesta ocasió no és un telèfon mòbil, sinó el seu robot quadrúpede inspirat en un gos, CyberDog.

El nou robot de Xiaomi es va presentar originalment a l'agost del 2021 a la Xina, destinat a ser un company per a les persones i a desenvolupar-se a través de codi obert amb el temps, i els usuaris occidentals han pogut veure'l en acció per primera vegada a MWC 2022. Està pensat per a l'assistència a persones grans o persones amb discapacitats.

Aquest dispositiu recorda en la forma, encara que molt més petit, el robot quadrúpede 'Spot' de Boston Dinamics, orientat a usos industrials, que es ven des del 2020 per 74.500 dòlars. CyberDog no té un preu tan alt, ja que costa uns 1.300 euros al canvi, però és un producte limitat a només mil unitats, dirigit a desenvolupadors, seguidors de la marca i aficionats a la robòtica.

El fabricant asiàtic ha realitzat petites demostracions en MWC durant les quals ha deixat veure com CyberDog trota, dona la pota, balla o s'incorpora sobre les potes del darrere per després posar-se a terra de nou. Aquest gos robòtic pot caminar i córrer amb certa velocitat, fer una volta completa sobre si mateix, fins i tot fer una tombarella cap enrere, segons els seus demostradors (encara que aquí un està temptat de dir cuidadors).

CyberDog pot “escoltar-nos” amb els seus sis micròfons integrats. A la part frontal, CyberDog disposa d'una càmera de profunditat Intel RealSense D450, a la qual Xiaomi ha afegit més sensors i càmeres entre els quals hi ha lents d'ull de peix gran angular, sensors ultrasònics i GPS. Amb això promet una navegació i desplaçaments amb un marge d'error d'1 centímetre, esquivant objectes i dirigint-se davant de la crida del propietari, especificava 'Xataka'.

contador