cb huawei trump sh1

Els ciutadans xinesos donen suport a Huawei. El colós tecnològic està sent notícia des que Google anunciés dilluns que deixarà els seus negocis amb ella per haver estat introduïda prèviament a la llista negra de Trump. Finalment, els EUA i Alphabet, matriu del popular cercador, han reculat... però el mal ja està fet. I la Xina té clar l'objectiu de la seva represàlia: Apple.

A les xarxes socials xineses com Weibo, l'equivalent a Twitter del gegant asiàtic, acusen els EUA de "ser el pinxo de Huawei". Alguns d'aquests usuaris asseguren que "Huawei no necessita dependre dels EUA". D'altres, afirmen directament que van a canviar-se de Apple a Huawei.

"He decidit comprar-me un Huawei en comptes d'un Apple Watch, cal fer alguna cosa per donar suport a la marca", apunta un altre dels usuaris. "Tot i estar perdent encara en borsa, seguiré recolzant a Huawei", subratlla un altre. "Intentar detenir Huawei és una cosa fantasiósa, pararem Apple", postil·la altre.

"El sentiment nacionalista està emergint a la llum dels últims casos i no em sorprendria que Apple en sigui un dels damnificats", sostenen els experts de Data Corporation. "Però molts consumidors de la Xina segueixen fidels a Apple i els seus productes, hem de tenir cura de no generalitzar massa aquests assumptes", finalitza.

Les vendes d'Apple a la Xina continental suposen un 17% dels seus ingressos totals. Precisament, durant l'últim trimestre, els ingressos dels de Cupertino a la regió han caigut un 21% al mateix temps que els de Huawei s'elevaven un 23%. Amb tot, els analistes es continuen mostrant previnguts a un canvi de cicle al gegant asiàtic.

Noticias relacionadas

contador