ep archivo   microsoft creara en barcelona un hub de i d centrado en modelos de inteligencia
ADAM FARR - Archivo

CaixaBank i Microsoft han establert un acord estratègic d'innovació conjunta amb l'objectiu de potenciar l'aplicació de la Intel·ligència Artificial (IA) en noves solucions financeres, així com crear nous entorns de treball innovadors ubicats al Metavers.

  • 4,79€
  • -0,68%
  • 404,27$
  • -1,84%

L'acord suposa la posada en marxa d'un Laboratori d'Intel·ligència Artificial (AI Innovation Lab) entre les dues entitats, amb especial involucració de CaixaBank Tech. El nou Laboratori, ubicat a Barcelona, ​​treballarà en coordinació amb el Hub d'R+D a Intel·ligència Artificial que Microsoft té a la ciutat, compost per a prop d'un centenar de desenvolupadors de programari, científics de dades i especialistes en machine learning.

L'AI Innovation Lab se centrarà en el desenvolupament de proves de concepte, prototips i casos d'ús que explorin la disrupció als serveis financers a partir de l'aplicació de tecnologies d'intel·ligència artificial.

Entre els primers projectes de coinnovació identificats, destaquen els relacionats amb la millora dels models d'IA usant noves tecnologies incipients que es troben actualment a l'àmbit de la recerca, així com la incorporació de la Intel·ligència Artificial al dia a dia.

Aquestes iniciatives podran dirigir-se a millorar l'eficiència dels processos, l'experiència del client o la ciberseguretat, entre d'altres àrees.

Com a exemple d'aquests projectes innovadors es troba la creació d'un cyberassistant, que permetria ajudar els treballadors i unitats de backoffice a reduir de forma rellevant les activitats de menor valor afegit que realitzen, per poder disposar de més temps en la gestió d'activitats principals.

CaixaBank i Microsoft també treballaran en la creació d'entorns virtuals interactius (metaversos) que ofereixin experiències immersives, amb aplicacions en la millora de l'experiència de clients i treballadors.

Noticias relacionadas

contador