apple-iphone-smartphone-informatique

Apple s'enfonsa a prop d'un 7% a Wall Street. El colós tecnològic de Silicon Valley va publicar aquest dijous al tancament del mercat uns resultats que no van convèncer del tot... i van arribar amb diverses novetats sota el braç.

  • 168,17$
  • 0,76%

Una de les més rellevants és el fet que a partir d'ara la companyia de Tim Cook no difondrà les xifres de vendes dels seus dispositius més populars: iPhone, Mac i iPad.

El colós tecnològic posa traves a la transparència per ocultar l'estancament dels seus comptes

Una decisió que el mercat entén com una manera d'encobrir l'estancament en vendes que s'ha acarnissat recentment (i especialment) amb el telèfon intel·ligent dels de Cupertino, que van arribar a caure un 7% durant l’'after hours' després de deixar caure el 'bomba'.

Va ser precisament Luca Maestri, director de finances d'Apple, l'encarregat en donar la notícia que va desfermar tota mena d'especulacions: Espera Apple que el feble creixement en vendes es mantingui?

"Em va sorprendre, però té sentit", assevera un veterà analista d'Apple, Gene Munster, que assegura: "Apple vol que els inversors se centrin menys en les vendes d'iPhone i més en el negoci en general, però trigarà diversos trimestres guanyar-se la seva confiança".

Les vendes d'iPhone van créixer un 13,5% des del trimestre anterior, fins als 46,9 milions d'unitats comercialitzades el setembre del telèfon mòbil. No obstant això, les vendes de l'iPhone s'han estancat respecte a l'any anterior. Estan planes, al 0,4%, encara que els ingressos per les seves vendes han augmentat d'un any a un altre en un 29%, fins als 37.185 milions de dòlars, gràcies a la seva política comercial de vendre més cara la unitat del famós telèfon.

La companyia de la poma va superar per primera vegada el nivell del bilió de dòlars de valor en borsa el passat mes d'agost, després de la publicació dels seus resultats del seu tercer trimestre fiscal.

Noticias relacionadas

contador