ep leo messi en un partido contra el atletico de madrid
@FCBARCELONA

La marxa de Leo Messi, la icona de l'barcelonisme durant gairebé 15 anys, de l'FC Barcelona és una notícia "nefasta" per al club català, segons ha valorat el president de la institució esportiva, Joan Laporta. Així mateix, ha subratllat que una de les vies perquè el davanter seguís al Barça era "hipotecar els drets de televisió de l'Barça per mig segle", cosa a la qual el president blaugrana ha assegurat "no estar disposat, ni per Messi ni per ningú ".

Segons Laporta, l'única via d'inscriure el jugador, amb l'acord a què es va arribar amb ell, era acceptar l'operació de la Lliga amb un fons inversor que, segons el mandatari 'blaugrana', "hipoteca" durant 50 anys part dels drets audiovisuals del club. Laporta ha al·ludit a l'acord estratègic amb el fons d'inversió internacional CVC que s'ha fet públic aquest dimecres per injectar 2.700 milions d'euros en la competició i als clubs. Segons informacions del Financial Times, el Reial Madrid també s'oposa a l'operació.

"Lamentablement, hem rebut una herència nefasta, que ha fet que la massa salarial esportiva representi un 110% respecte als ingressos de club. No tenim marge", ha començat el president del Barcelona. "Per complir amb el fair-play de la Lliga, havíem de acceptar un acord de la Lliga que hipotecava durant mig segle els drets televisius d'un club amb 120 anys de Lliga. Un club que està per sobre de tot. De jugadors, del millor jugador del món, del president i de tot", ha posat èmfasi Laporta en una roda de premsa des de l'Auditori 1899 del Camp Nou.

"Vull que quedi clar que Leo volia quedar-se i que el club volia que es quedés. Arriba un moment en què en una negociació t'has de plantar, analitzar la cosa amb rigor i amb els números. La norma de LaLiga podria ser més flexible , però això no és excusa perquè ja la coneixíem. Estic trist, però crec que hem fet el millor per al Barça", ha declarat Laporta. I prosseguit: "Leo ha posat totes les facilitats possibles. Jugar dos anys i que se'ls paguéssim en cinc anys". "Pensàvem que això podria encaixar en el criteri de LaLiga. En altres països funciona i aquí no s'accepta, Nosaltres volíem que el PostMessi comencessin a dos anys, però no ha pogut ser", ha lamentat el president del FC Barcelona.

LA RESPOSTA DE TEBAS

La reacció el president de la Lliga, Javier Tebas, no s'ha fet esperar. Mitjançant un tuit ha apel·lat a Joan Laporta i li ha etzibat: "Saps que l'operació de CVC, no hipoteca els drets de tv 50 anys" del Futbol Club Barcelona. "El que fa és que els drets tinguin més valor per a tots els clubs i així tu els puguis HIPOTECAR als teus BANCS i resoldre el gran deute", afegeix fent ús de les majúscules. "Així ho entenies fa hores", etziba.

COMUNICAT DEL BARÇA

"Tot i haver-se arribat a un acord entre el FC Barcelona i Leo Messi i amb la clara intenció de les dues parts de signar un nou contracte en el dia d'avui, no es podrà formalitzar a causa d'obstacles econòmics i estructurals (normativa de LaLiga espanyola )" advertia el club aquest dijous al comunicat difós. Així mateix, afegia que "davant d'aquesta situació, Lionel Messi no continuarà lligat al Barcelona".

Messi ha estat jugador del Barça des dels 13 anys, quan el 14 de desembre de l'any 2000 va signar el seu contracte en un tovalló. Des de llavors, ha jugat 777 partits oficials, marcant 672 gols i donant 268 assistències. Ha guanyat junts amb els blaugrana 10 lligues, 7 Copes de Rei, 4 Champions, 3 Mundials de Clubs, 3 Supercopes d'Europa i 8 Supercopes d'Espanya.

contador