hong kong protesta aeropuerto

L'autoritat aeroportuària de Hong Kong ha anunciat la suspensió de tots els vols per la presència a la terminal de milers de manifestants, que han traslladat a un dels aeròdroms més transitats de la regió les protestes que des de fa dos mesos assetgen al govern de Carrie Lam.

La mesura, aplicable a partir de les 16.00 (hora local), estaria motivada pels "greus" incidents registrats a les instal·lacions, on els passatgers han tingut problemes per facturar o per passar els controls de seguretat, segons el diari local South China Morning Post.

Així, només es permetrà la sortida dels vols que hagin completat el procés de facturació i l'aterratge dels que ja estiguin de camí. "Els vols restants han estat cancel·lats durant el que queda de dia", ha explicat l'operador aeroportuari en un comunicat.

La d'aquest dilluns és la quarta jornada de protestes consecutives a l'aeroport, principal escenari ara d'una mobilització opositora que ha posat contra les cordes el govern de Hong Kong. Els manifestants reclamen la retirada definitiva d'una llei que autoritzaria l'extradició de sospitosos a la Xina continental.

L'oficina de l'Executiu central xinès per als assumptes de Hong Kong ha donat suport aquest dilluns per boca d'un portaveu, Yang Guang, la resposta de la policia a les últimes protestes i ha instat als que es preocupin pel futur de la ciutat a desmarcar-se de la violència, segons l'agència Reuters. Hong Kong, ha advertit, està en "un punt d'inflexió".

Entre els manifestants, però, persisteix la imatge que la Policia ha actuat de manera "il·legal i brutal" en la seva activitat repressiva, com ha recordat un dels assistents a la concentració de l'aeroport, Chan, en declaracions a l'agència DPA.

"Se suposa que havíem de treballar, però creiem que això és més important. Crec que el govern està portant els dos bàndols al límit", ha lamentat aquest manifestant, que ha evitat donar la seva identitat completa perquè treballa al sector financer.

Part dels que s'han sumat aquest dilluns a les protestes, com Daniel Tsui, ho han fet després de veure les imatges d'una manifestant sagnant per l'ull. "Volem recolzar-la, així que hem vingut a l'aeroport avui per expressar-nos sobre la violència policial", ha explicat Tsui a DPA. Segons recull Bloomberg, les autoritats xineses consideren que els manifestants mostren signes de "terrorisme".

Noticias relacionadas

contador