ep fumar fumadora smoke tabaco fumando
VALENTIN OTTONE/FLICKR - Archivo

La Comunitat de Madrid ha sol·licitat la revocació de la sentència del Jutjat que anul·la el tancament de l'oci nocturn i la prohibició de fumar en via pública sense distància de seguretat. En la seva opinió, el jutge s'ha extralimitat amb aquesta resolució.

El Jutjat contenciós administratiu número 2 de Madrid va rebutjar divendres passat ratificar la nova ordre de la Conselleria de Sanitat per la qual, entre d'altres mesures, es prohibeix fumar quan no es pugui mantenir distància de seguretat com a actuacions preventives contra la Covid-19. Considera que l'ordre limita drets fonamentals amb caràcter general sense una prèvia declaració de l'alarma.

La resolució assenyala que "els drets fonamentals no són il·limitats, poden modular-se complint els requisits legals i, encara que puguin justificar-se determinades decisions des del prisma de criteris no jurídics, suposats com el que se sotmet a la nostra consideració en l'anàlisi de l'ordre, no adquireixen la categoria de limitació i afectació dels drets fonamentals, i, en el cas hipotètic que ho fossin, pel que s'ha dit més amunt, no podrien ser limitats per mitjà d'una disposició administrativa com és la de la Conselleria de Sanitat".

Madrid demana revocar l'acte que anul·la prohibir fumar al carrer i retreu al jutge que s'hagi "extralimitat."

L'Advocacia de la Comunitat a Madrid, al recurs ja interposat contra el rebuig a la ratificació d'aquestes mesures, al·lega que el magistrat "desborda" amb aquesta resolució el mer acte de ratificar o no les noves mesures amb un pronunciament "contradictori".

En aquest recurs, al qual ha tingut accés Europa Press, la Comunitat de Madrid recrimina que el jutjat sembla al·ludir al fet que l'ordre no afecta ni limita drets fonamentals i hauria d'haver dictat una sentència "sense més consideracions".

Noticias relacionadas

contador