ursula-von-der-leyen 20210212153623

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, afirma que a partir d'abril la Unió Europea (UE) rebrà una mitjana de cent milions de dosis contra la Covid-19 al mes. D'aquesta manera, rebria més del triple que al febrer i el doble de les que s'esperen al març, amb un total de 300 milions a finals de juny.

"A partir d'abril el volum (de dosi) podria duplicar-se, segons els plans de les farmacèutiques", explica Von der Leyen en una entrevista que publica demà a la seva versió impresa el diari austríac Der Standard, i que avança en la seva edició digital segons recull Efe.

L'augment dels lliuraments es deu no només al fet que s'han aconseguit superar els colls d'ampolla que van dificultar la producció als seus inicis, sinó també perquè es preveu que aviat l'Agència Europea de l'Medicament (EMA) aprovi més tipus de vacuna contra el coronavirus.

Així, les 100 milions de dosis mensuals superarien els 20 milions de dosis rebudes al gener, les 30 milions de febrer i els 50 milions que s'esperen al març.

No obstant això, la presidenta demana cautela a causa de les noves soques del virus. "Estem molt preocupats per les variants de virus. Per ara les vacunes estan protegint bé. Però sabem que en qualsevol moment, en algun lloc, podria donar-se una mutació que sigui resistent a les vacunes que tenim ara", exposa a l'entrevista.

"La vacunació regular contra el coronavirus i les seves variants podria convertir-se en la norma a llarg termini, com en el cas de la grip, per exemple", afirma. Així mateix, Von der Leyen informa que la UE treballa en escurçar els temps d'aprovació de vacunes per l'EMA i augmentar la capacitat de producció comunitària de fàrmacs, ja que així s'escurçarien els temps de producció i distribució que han suposat un problema de temps amb les cadenes de subministrament exteriors.

Noticias relacionadas

contador