ursula-von-der-leyen-presidente-de-la-commission-europeenne 20210217195730

El passaport Covid està més a prop de ser una realitat. La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha anunciat aquest dilluns que Brussel·les ultima ja una proposta legislativa per crear un certificat digital que "faciliti els moviments dins de la UE i a l'exterior".

Per a això, s'haurà de presentar un test amb resultat negatiu o una prova en la qual quedi constància que es tenen anticossos.

Aquesta iniciativa arribarà després que països tan dependents del sector turístic, com la pròpia Espanya, reclamessin una mena de "passaport", un salconduit que permeti viatjar per reactivar la indústria després de la tercera onada de la pandèmia. Von der Leyen ha afegit que la proposta serà presentada "aquest mes".

El passaport Covid ha estat batejat per l'alemanya com "Passada Verd Digital", i s'hi inclourà l'historial mèdic del pacient, al qual quedarà constància de si ha estat o no vacunat i dels resultats de les seves proves, com una PCR o un test amb resultat negatiu, si encara no ha pogut vacunar-se.

Les paraules de von der Leyen arriben després de les de Nadia Calviño, que aquest matí en una entrevista per a TVE esperava aquest passaport per abans de l'estiu.

Noticias relacionadas

contador