ursula-von-der-leyen-qui-a-rencontre-macron-n-a-pas-l-intention-de-s-isoler
113,52£
  • 0,84£
  • 0,75%

En resposta a la disputa amb AstraZeneca, els funcionaris de la UE crearan un "mecanisme de transparència" per a les exportacions de vacunes, que responsabilitzaria indirectament les empreses de l'acompliment dels contractes acordats. Segons ha explicat la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, al Fòrum de Davos, la mesura s'ha adoptat per garantir que "les empreses compleixin amb les seves obligacions".

L'empresa britànica AstraZeneca està a la picota de la Comissió Europea després d'una reunió del 25 de gener sobre una disparitat en les quantitats de vacunes previstes. "Europa va invertir milers de milions per ajudar a desenvolupar les primeres vacunes COVID-19 del món i crear un bé comú veritablement global", ha assenyalat Von der Leyen.

La UE ha invertit uns 2.700 milions d'euros en el desenvolupament de vacunes, en l'enteniment que el bloc tindria accés a quantitats segures de qualsevol candidat que tingués èxit.

No obstant això, amb AstraZeneca a l'ull de l'huracà, la UE s'ha quedat a la cua del món en la campanya de vacunació contra la Covid. Les ires de Brussel·les s'han centrat en el laboratori anglo-suec, el qual han acusat de vendre les dosis promeses a tercers països. Com a represàlia, el bloc comunitari amenaça de tallar les exportacions dels immunitzants a altres països. Enmig de tota la polèmica, el director executiu d'AstraZeneca, Pascal Soriot, ha desmentit rotundament, en declaracions a El País, que hagin fet negoci amb les dosis promeses als 27.

Noticias relacionadas

contador