ep el ministro de sanidad salvador illa comparece en rueda de prensa posterior al consejo de
Eduardo Parra - Europa Press

El pla de vacunació contra la COVID de Govern orbitará al voltant de tres grups prioritaris (dels 18 en total establerts per l'Executiu) i tres fases. L'objectiu prioritari dels 18 folis aprovats pel Consell de Ministres d'aquest dimarts és clar: reduir la mortalitat.

El primer grup que tindrà prioritat per accedir a la vacuna és el format per persones grans en residències i aquelles amb discapacitat que es trobin en centres sociosanitaris.

El segon grup que estableix aquest pla de vacunació està integrat per tot aquell personal sanitari que treballi a la primera línia de defensa contra el virus. Finalment, el tercer el formen les persones dependents.

Les tres fases del pla contemplen una primera, durant la qual es vacuna aquests grups amb prioritat, una segona durant la qual s'administren dosis a més ciutadans, i una tercera durant la qual s'espera rebre més dosis de la vacuna. La primera d'aquestes fases anirà de gener a març, "i les dosis aniran augmentat", ha promès el ministre de Sanitat, Salvador Illa.

Illa ha anunciat també que la vacuna és voluntària, gratuïta i estarà subministrada exclusivament pel sistema sanitari. "Calculem que a Espanya rebrem 140.000 milions de dosis (dels quals 20 seran comprats a Pfizer) per a 80 milions de ciutadans, farem un esforç de solidaritat", ha afegit el ministre.

Noticias relacionadas

contador