sanchez ayuso
Moncloa

Hi ha acord. Pedro Sánchez i Isabel Díaz Ayuso, president del Govern i presidenta de la Comunitat de Madrid, han arribat a un enteniment per afrontar la crisi sanitària que viu la capital espanyola. Es diu 'Espai de Cooperació' i es tracta d'un grup de treball que es reunirà cada setmana per intentar frenar la pandèmia.

Aquest grup estarà integrat pel ministre de Sanitat, la ministra de Política Territorial i Funció Pública, el conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid i el vicepresident i portaveu del Govern de la Comunitat de Madrid. Aquesta unitat de treball comptarà a més amb un portaveu tècnic sanitari per a atendre les demandes informatives de la societat.

El pla es recolzarà sobre dues estructures: la unitat territorial i la unitat tècnica. La primera estarà composta pel Conseller d'Habitatge i Administració Local de la Comunitat de Madrid, l'Alcalde de Madrid, la Secretària General de Coordinació Territorial i el President de la Federació Madrilenya de Municipis.

En el cas de la segona estructura, la compondran el Conseller de Justícia i Interior de la Comunitat de Madrid, el Conseller de Transports de la Comunitat de Madrid, el Delegat del Govern a Madrid, la Secretària General de Transports del Govern d'Espanya, un representant de la UME, un representant de la Policia Nacional, un representant de la Guàrdia Civil, el Director del SUMMA-112 i el Director del SAMUR

El pacte ha estat aconseguit en la reunió que ha tingut lloc aquest dilluns. Sánchez ha estat rebut per Ayuso a la pròpia seu de la Comunitat al costat del vicepresident, Ignacio Aguado, i el delegat del Govern a la capital, José Manuel Franco.

La cimera entre tots dos té lloc el dia en què han entrat en vigor les restriccions a la mobilitat a 37 zones de la capital espanyola.

Noticias relacionadas

contador