ep el presidente del gobierno pedro sanchez sale tras una sesion de control al gobierno a 14 de
EUROPA PRESS/E. Parra. POOL - Europa Press

El president de Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat que al juny hi haurà un procés de "vacunació massiva de menors de 50 anys" a Espanya, una vegada que quedi completada la immunització dels més grans. A més, aquest dilluns se superarà els 7 milions de persones amb pauta completa.

"Avui anem a superar els 7 milions de persones amb pauta completa i els 15 milions amb almenys una dosi, de manera que una vegada que la immensa majoria de ciutadans de 70 a 79 anys tingui la pauta completa aquest mes de maig, al juny serà el començament de vacunació massiva de menors de 50 anys", ha destacat el president aquest dilluns durant la inauguració del IV Congrés Iberoamericà CEAPI (Consell Empresarial Aliança per Iberoamèrica)

El cap de l'Executiu ha recordat que queden "93 dies per aconseguir la immunitat de grup" i ha avançat que entre el 8 i l'11 de juny farà una gira per diversos països iberoamericans, que el portarà a l'Argentina i Costa Rica, per "renovar la relació estratègica "d'Espanya amb aquesta regió.

A finals de la passada setmana, Sánchez assegurava que Espanya rebrà 13 milions de dosis de la vacuna contra la Covid-19 de Pfizer/BioNTech, xifra que això suposa "un gran salt" per aconseguir la immunitat de grup "a mitjans d'agost" . "Estem complint rigorosament els objectius", "el nostre país donarà un nou salt qualitatiu, un salt de gegant, en l'arribada de vacunes. Serà un nou salt endavant en la vacunació i, per tant, en la recuperació econòmica i la normalitat prèvia a la pandèmia", afirmava. Amb aquestes 13 milions de vacunes, "anem en línia recta cap a la immunitat de grup, ja que 33 milions d'espanyols estaran vacunats a mitjans d'agost", assenyalava el president.

El Ministeri de Sanitat distribueix aquest dilluns entre les CA més d'1,7 milions de noves dosis de la vacuna de Pfizer/BioNTech, el subministrament setmanal que rep Espanya d'aquesta farmacèutica, segons ha informat el ministeri en un missatge al seu compte a Twitter.

CERTIFICAT COVID

Sánchez també ha indicat que les primeres proves tècniques que s'estan efectuat de cara a la introducció del certificat verd digital europeu estan sent molt positives, per la qual cosa s'ha mostrat convençut que es podrà implantar abans de finals de juny. Segons ha dit, els primers resultats de la prova pilot "estan sent francament positius", de manera que veu factible complir amb l'objectiu que el certificat Covid estigui operatiu "abans que finalitzi el mes de juny", una "notícia extraordinària" per al turisme.

Espanya és un dels països seleccionats per provar des del 14 de maig el funcionament del certificat pel que fa a "la seva emissió i la seva lectura", ha precisat el president de Govern. Les proves tècniques que la Comissió Europea compta amb dur a terme amb la gran majoria d'Estats membres abans que el certificat estigui aprovat i formalment operatiu va arrencar la setmana passada de manera gradual amb vuit països de la UE, entre ells Espanya divendres.

Els primers 'test' han anat "molt bé" en tots els casos i està previst que una altra desena d'Estats membre més Islàndia s'uneixin aquesta mateixa setmana, segons recorden fonts comunitàries, de manera que ja hauran posat a prova el sistema de connexió la majoria de països soci.

De moment es tracta d'una simulació per provar tota la cadena, des de la connexió fins als sistemes de verificació i certificació, però no estarà operatiu fins al juny, quan s'espera que les negociacions a nivell polític hagin culminat en un acord per al seu llançament. Aquesta fase, a més, es limita a l'àmbit tècnic per la qual cosa no està previst que el projecte pilot impliqui la participació de ciutadans que viatgin sota aquest marc.

Noticias relacionadas

contador