ep el presidente del gobierno pedro sanchez interviene en una rueda de prensa tras la reunion del
EUROPA PRESS/M.FERNÁNDEZ. POOL - Europa Press

El líder de l'Executiu, Pedro Sánchez, ha afirmat que les comunitats autònomes tenen "amplis instruments" per fer front a la pandèmia i sosté que l'estat d'alarma "és el passat" i que "cal mirar cap al futur", que passa per la campanya de vacunació.

Així ho ha dit en una roda de premsa conjunta amb el president argentí, Alberto Fernández, des de la Moncloa. Amb aquestes paraules, Sánchez ha fet cas omís novament a les crítiques que s'estan produint per part d'algunes regions i també des de l'oposició per la falta d'un marc legal per fer front a la pandèmia un cop ha decaigut l'estat d'alarma, que va estar vigent fins al passat 9 de maig.

El president de Govern creu que ara és moment de les comunitats, que elles diguin què és el que necessiten en cada moment per controlar la pandèmia de Covid-19, per la qual cosa ha reclamat "coherència" a l'oposició, tal com informa Efe, ja que "no pot ser que ara l'oposició trobi a faltar l'estat d'alarma i quan vaig proposar un de sis mesos el que van fer va ser votar en contra".

Això és el que ha respost en ser preguntat sobre què pensa fer el Govern si el Tribunal Suprem no avala aquelles mesures que han posat en marxa les comunitats i que ja han estat tombades pels Tribunals Superiors de Justícia. El president, apunta Europa Press, no ha fet al·lusió a les decisions contradictòries adoptades ja pels diferents tribunals a les regions respecte a mesures com el toc de queda o els tancaments perimetrals, i s'ha limitat a defensar que els governs autonòmics compten amb els instruments legals suficients per fer front a la pandèmia.

En aquest sentit, Sánchez ha defensat que és fonamental garantir la seguretat jurídica, i ha avisat que no es poden fer servir les lleis ordinàries per suplir la Constitució. Ha defensat que durant la nova etapa que s'ha obert després del final de l'estat d'alarma el Consell Interterritorial de Sistema Nacional de Salut (CISNS) "té els instruments perquè, amb la vacunació, es pugui fer front al control de la pandèmia".

contador