entrevista trabajo

Què opina de la gent que presumeix de tenir immunitat davant el virus en una entrevistes de treball? La pregunta va sorprendre Fernando Simón dissabte passat. En aquest moment, l'epidemiòleg ho va considerar com un acte com a mínim "immoral", sense definir-se com un expert de la matèria. No s'equivoca.

En primer lloc, és inconstitucional. Segons recorda Javier Pozo Moreira, advocat especialitzat en dret laboral, "es vulneraria l'article 14 de la CE que estableix el dret constitucional a no ser discriminat per una condició social o personal".

En segon lloc, es tracta d'una petició que incorre en la il·legalitat. Moreira destaca l'article 17 de l'Estatut dels treballadors, en el qual "es prohibeix tal discriminació i a més d'incloure una dada personal de salut, d'especial protecció per la Llei de protecció de dades".

En tercer lloc, es considera una infracció molt greu. Segons l'article 16.1 de la Llei sobre Infracció i Sancions de l'Ordre social, aquesta acció és objecte d'arribar a ser sancionable per la Inspecció de Treball (d'ofici o a denúncia).

I SI L'ENTREVISTAT PRESUMEIX DE LA SEVA IMMUNITAT AL VIRUS?

En definitiva, si una empresa li demana a un entrevistat conèixer si és o no immune a la pandèmia, és il·legal i denunciable. I si és el propi entrevistat el que presumeix de ser immune davant l'ocupador?

En aquest cas poden passar dues coses. La primera, que es tracti d'una afirmació sense més. La segona, que sigui una afirmació acompanyada d'un document que així ho acrediti. En aquest cas, la companyia ocupadora tindria un problema, en haver de bregar, de sobte, amb una dada tan sensible com les de naturalesa sanitària.

En qualsevol cas, cal recordar que no està demostrat que tot aquell que ja hagi passat la malaltia i cregui que n'ha quedat immune pugui presumir-ne en el cas hipotètic d'una segona onada del virus.

Noticias relacionadas

contador