omicron contaminera plus de la moitie de la population europeenne en 6 a 8 semaines dit l oms

La propera variant de la Covid-19 que cridarà l'atenció del món serà més contagiosa que òmicron, però la pregunta que els científics han de respondre és si serà més mortal o no, han afirmat aquest dimarts funcionaris de l'Organització Mundial de la Salut.

L'última setmana es van notificar a l'OMS uns 21 milions de casos de Covid, xifra que suposa un nou rècord mundial de casos setmanals de la variant òmicron, que s'està estenent ràpidament, segons va declarar Maria Van Kerkhove, responsable tècnica de Covid-19 a l'OMS, durant una sessió de preguntes i respostes transmesa en directe a través dels canals de mitjans socials del grup.

Encara que l'òmicron sembla menys virulenta que les anteriors soques del virus, el gran volum de casos està aixafant els sistemes hospitalaris de tot el món.

"La propera variant que ens preocupa serà més apta, i el que volem dir amb això és que serà més transmissible, perquè haurà de superar allò que està circulant actualment", va dir Van Kerkhove. "La gran pregunta és si les futures variants seran més o menys greus".

Va advertir que no cal creure en les teories que el virus continuarà mutant cap a soques més suaus que emmalalteixin menys que les variants anteriors.

"No hi ha cap garantia d'això. Esperem que sigui així, però no hi ha garantia d'això i no podem apostar per això", va dir, assenyalant que la gent hauria de prestar atenció a les mesures de seguretat pública mentrestant. És més, la propera iteració de Covid podria evadir encara més les proteccions de les vacunes, fent que les vacunes existents siguin encara menys eficaces.

Dimarts, Pfizer i BioNTech van començar a provar una vacuna contra la Covid que es dirigeix ​​específicament a la variant òmicron, a mesura que augmenta la preocupació que les vacunes actuals no resisteixin les infeccions i malalties lleus causades per la soca descoberta fa poc més de dos mesos.

Noticias relacionadas

contador