coronavirus-le-vaccin-de-novavax-en-2e-phase-de-test-en-afrique-du-sud 20200910130110

La companyia biotecnològica estatunidenca Novavax ha informat aquest dilluns de l'inici de la fase 3 dels assajos clínics de la seva vacuna contra el coronavirus. els Estats Units i Mèxic seran els països en els quals es durà a terme aquest pas del procés per a aconseguir l'aprovació del fàrmac.

La fase 3 s'ha iniciat amb el reclutament de voluntaris per a un assaig aleatori que inclourà placebo, va assenyalar en un comunicat l'Institut Nacional d'Al·lèrgies i Malalties Infeccioses dels EUA, (NIAID, en anglès), que finança els experiments.

En total es reclutarà un total de 30.000 persones en aproximadament 115 punts dels EUA i Mèxic per a avaluar la seguretat i l'eficàcia de la vacuna de Novavax, NVX-CoV2373.

Els voluntaris seran dividits en dos grups, un de persones d'entre 18 i 64 anys, i un altre de 65 anys d'ara endavant, amb l'objectiu de reclutar a almenys un 25% de persones per a aquest segon grup. En aquesta tercera etapa, s'administrarà de manera aleatòria als participants o bé una injecció de la vacuna en fase de recerca o un placebo salí.

La intenció és que dos voluntaris rebin el placebo per cada persona a la qual se li posi la vacuna, en una primera dosi; i que una segona injecció els sigui administrada 21 dies després de la primera.

Aquest assaig serà a cegues, és a dir, ni els investigadors ni els participants sabrà qui està rebent la vacuna en proves.

Noticias relacionadas

contador