arrivee-d-angela-merkel-au-sommet-des-leaders-europeens-a-bruxelles-le-12-decembre-2019

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha dit aquest dijous que la fi de la pandèmia de coronavirus no és a prop i que haurem de viure amb el virus "durant molt de temps".

En declaracions al Parlament alemany, recollides per Reuters, Merkel ha assenyalat que "no estem vivint la fase final de la pandèmia, sinó en el començament".

"Hem guanyat temps", ha indicat Merkel, afegint que això s'havia utilitzat per reforçar el sistema de salut d'Alemanya.

Alemanya ha començat a relaxar cautelosament les restriccions de confinament al començament d'aquesta setmana, amb l'obertura de les botigues de menys de 800 metres quadrats sempre que es puguin mantenir les mesures d'higiene i distanciament social. Als grans concessionaris d'automòbils, botigues de bicicletes i llibreries també se'ls ha permès obrir les portes.

No obstant això, els comentaris de Merkel d'aquest dijous reflecteixen que el Govern és molt cautelós i que aixecarà el tancament lentament. S'espera que l'economia alemanya es contregui un 7% al 2020, segons les perspectives d'abril del Fons Monetari Internacional (FMI), abans de repuntar i expandir-se un 5,2% al 2021.

"Les coses continuaran sent molt difícils durant molt de temps", ha advertit Merkel.

Noticias relacionadas

contador