ep el director del centro de coordinacion de alertas y emergencias sanitarias fernando simon
Eduardo Parra - Europa Press

Els casos de coronavirus confirmats a Espanya ja són d'entre 115 i 120 aquest dilluns, després dels nous casos positius registrats al País Basc, Catalunya i la Comunitat de Madrid, on les infeccions registrades s'han multiplicat per dos, i ja són un total de 28. Cinc dels afectats es troben en estat greu.

La Direcció General de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid ha confirmat 28 casos de coronavirus a la regió, dels quals 6 són importats i 22 són contagis locals. Tres dels afectats es troben en estat greu i ingressats a l'UCI.

El Departament de Salut del Govern Vaco ha confirmat, durant la tarda d'aquest diumenge, quatre nou casos de coronavirus, tres a Àlaba i un a Guipúscoa, elevant a nou els infectats a aquesta comunitat. Tots ells es troben en bon estat i estan sotmesos a seguiment domiciliari.

Dels quatre nous casos, tres es deriven de contactes d'anteriors positius en territori alabès, mentre que el de Guipúscoa és un professional sanitari, sense cap relació amb aquests ni antecedents de risc.

Al seu torn, la Conselleria de Salut de la Generalitat ha confirmat a primera hora de la tarda tres nous casos de coronavirus a Catalunya: dues dones de 20 i 16 anys residents a Girona, i un home de 28 anys resident a Barcelona, tots ells en estat lleu.

Per part seva, la Direcció General de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid ha confirmat que la xifra a la regió s'ha elevat fins als 15 casos durant les darreres hores. L'últim cas registrat a Madrid és el d'un home de 56 anys que es troba a l'Hospital Clínico.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha assegurat aquest matí en roda de premsa que el 90% dels casos actius a Espanya són casos importats d'una zona de risc, i només en nou casos no està identificat encara l'origen de la infecció.

En aquest sentit, ha destacat que les autoritats sanitàries estan intensificant la vigilància i la recerca per descobrir l'origen dels casos que s'han registrat en la zona de Màlaga i Marbella, a Andalusia, a la zona de Torrejón (Madrid) i a un municipi al País Basc.

A més, Simón ha assegurat que "Espanya segueix en situació de contenció i no és necessari elevar el nivell d'alerta" pel coronavirus.

En concret, fins a les 23.30 hores del diumenge s'havien registrat els següents casos a Espanya:

- 15 a la Comunitat Valenciana. - 15 a Madrid. - 12 a Andalusia. - 12 a Catalunya. - 9 a País Basc. - 7 a Canàries (un donat d'alta). - 4 a Extremadura. - 3 a Castella i Lleó. - 2 a Balears (un donat d'alta). - 1 a Navarra. - 1 a Astúries. - 1 a Cantàbria. - 1 a Castella-la Manxa.

Noticias relacionadas

contador