ep una tienda de regalos turisticos ubicada en la plaza mayor durante el primer dia con nuevas
Eduardo Parra - Europa Press

El director regional de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per a Europa, Hans Henri P. Kluge, ha sol·licitat als països europeus que incrementin les mesures de prevenció contra el coronavirus a causa de les "elevades" taxes de contagi que s'estan registrant durant les últimes setmanes.

A Europa es van notificar més de 26 milions de contagis de coronavirus i més de 580.000 morts per aquesta causa durant el 2020. Aquestes xifres segueixen en augment en aquest nou any, i uns 280 milions d'europeus actualment es troben afectats per un confinament total o mesures més restrictives que s'aniran estenent al llarg de la propera setmana.

Kluge ha explicat que "la transmissió en tota la regió europea s'ha mantingut amb taxes d'infecció molt elevades", i ha advertit que, fins al moment, no es pot calcular l'impacte que havien tingut les festes de Nadal a la incidència de contagis de la Covid-19.

A més, el dirigent europeu de l'organisme ha recordat que estan apareixent noves soques de coronavirus, com la britànica, amb més capacitat de contagi. En aquest sentit ha mostrat la seva "preocupació" perquè, encara que no s'ha vist un canvi significatiu en la gravetat de la malaltia, la seva transmissió ha augmentat considerablement.

"Són les mesures bàsiques, amb les quals tots estem familiaritzats, les que han d'intensificar per reduir la transmissió, alleujar la tensió assistencial i salvar vides. Cal adherir-se a l'ús generalitzat de mascaretes, limitar el nombre de reunions socials, el distanciament físic i el rentat de mans, i impulsar els sistemes de prova i rastreig adequats, donar suport a les quarantenes i l'aïllament, així com garantir la vacunació de la població", ha agregat.

Sobre el subministrament de les vacunes contra el coronavirus, Kluge ha comunicat que el 95% de les 23,5 milions de dosis administrades a nivell mundial s'han administrat en 10 països, i que fins ara 31 països europeus de l'OMS han començat a implementar campanyes de vacunació. No obstant això, davant el subministrament limitat actual, creu que és "vital" prioritzar la vacunació dels sanitaris i dels que estan en major risc.

Noticias relacionadas

contador