vacunacbcanc111

Repetir les dosis de reforç de la vacuna contra la Covid-19 cada quatre mesos podria eventualment debilitar el sistema immunològic i cansar les persones, segons l'Agència Europea de Medicaments (EMA), que ha expressat els dubtes sobre la necessitat d'una quarta dosi de reforç de la vacuna i creu que actualment no hi ha dades que recolzin aquest enfocament.

"Si bé l'ús de reforços addicionals pot formar part dels plans de contingència, les vacunes repetides en intervals curts no representarien una estratègia sostenible a llarg termini", va dir el cap d'estratègia de vacunes de l'EMA, Marco Cavaleri, en una roda de premsa.

El debat sorgeix quan alguns països consideren la possibilitat d'oferir a les persones una segona injecció de reforç en un intent per brindar més protecció contra l'augment de les infeccions per òmicron.

Els reforços "es poden fer una vegada, o potser dos, però no és una cosa que puguem pensar que s'hagi de repetir constantment", afirma Cavaleri, afegint que "necessitem pensar com podem fer la transició de l'entorn pandèmic actual a un entorn més endèmic“, segons declaracions recollides per Reuters i Bloomberg.

Sobre l'adaptació a `pmicron, l'EMA assegura que actualment està en converses amb els desenvolupadors de vacunes en cas que calgui una vacuna actualitzada, però afegeix que qualsevol canvi d'aquest tipus s'hauria de coordinar a nivell mundial.

Noticias relacionadas

contador