pfizer dit que son vaccin est tres efficace contre le variant delta

L'FDA (Food and Drug Administration) nord-americana podria autoritzar les píndoles de Pfizer i Merck per tractar la Covid-19 aquesta mateixa setmana, segons informa Bloomberg citant persones familiaritzades amb l'assumpte. Es tracta d'una fita en la lluita contra la pandèmia, que fins ara s'està combatent amb la vacuna.

L'anunci podria produir-se aquest mateix dimecres, segons han informat tres d'aquestes persones a Bloomberg, tot i que van advertir que el pla podria canviar.

La píndola de Pfizer, Paxlovid, i el molnupiravir de Merck estan destinats a les persones de més risc que donen positiu a les proves del coronavirus. Els tractaments, en què els pacients prenen una sèrie de pastilles a casa durant diversos dies, podrien alleujar la càrrega dels hospitals, que estan al límit de la seva capacitat, davant la possibilitat que les infeccions es disparin durant l'hivern als Estats Units.

"És el més important que ha passat a la pandèmia després de les vacunes", ha declarat Eric Topol, director de l'Scripps Research Translational Institute. El moment de l'anunci, tan avançat l'any, és inusual per a l'FDA i reflecteix la urgència dels medicaments, va afegir.

Noticias relacionadas

contador