ep el director general de la organizacion mundial de la salud oms tedros adhanom ghebreyesus 20200214172303
Bernd von Jutrczenka/dpa - Archivo

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha recomanat suspendre les celebracions nadalenques. El seu director, Tedros Adhanom, ha cridat a prendre consciència i cancel·lar les reunions socials perquè "un esdeveniment cancel·lat és millor que una vida cancel·lada". "Això és molt seriós i estem preocupats (per òmicron)", ha advertit.

L'organisme assumeix que "tots estem farts d'aquesta pandèmia" i volem passar temps amb la família i els amics, però ha afegit que la forma més ràpida d'aconseguir això és que els líders i les persones "prenguem decisions difícils per protegir-nos i protegir els altres".

"En alguns casos això significarà cancel·lar esdeveniments. És millor cancel·lar ara i celebrar després que celebrar ara i plorar després", ha remarcat contundent Adhanom.

L'OMS ha confirmat que hi ha una evidència robusta que les persones que han estat vacunades contra la Covid-19 o aquelles que es van infectar en el passat poden contraure la nova variant. En una conferència de premsa exclusiva per a la premsa internacional a Ginebra, el director general de l'OMS ha assenyalat que la informació que s'està analitzant sobre òmicron indica que aquesta variant circula de forma més ràpida que les anteriors i que “és probable que els vacunats i els que s'han curat s'infectin o es reinfectin”.

En aquest sentit, els mitjans internacionals destaquen avui la variant òmicron ja representa el 73% dels casos de Covid a l'altra banda de l'Atlàntic.

Noticias relacionadas

contador