ep giuseppe conte primer ministro italiano
-/European Council/dpa

El ministre de Salut d'Itàlia, Roberto Speranza, ha informat que el Govern prorrogarà l'estat d'emergència del país per la pandèmia de la Covid-19 fins a finals d'abril, ja que "el virus ha tornat a circular perillosament" i actualment les infeccions no mostren senyals de disminuir-se.

L'estat d'emergència, que en principi havia d'expirar-se a finals de gener, atorga més poders al Govern central, cosa que facilita que els dirigents eludeixin la burocràcia que asfixia gran part de la presa de decisions a Itàlia.

"El Govern considera apropiat prorrogar fins al 30 d'abril l'estat d'emergència. Hi ha hagut un augment dramàtic en l'índex de risc", ha dit Speranza a la cambra baixa del Parlament. "No ens enganyem: l'epidèmia està novament en fase d'expansió", ha afegit.

"Ens troben a l'últim quilòmetre d'aquesta batalla, ens cal una col·laboració lleial, un esforç unit per combatre el virus: els propers mesos seran difícils", ha afegit i ha assegurat que "no hi ha cap altre camí que no sigui el de la unitat per enfrontar la major emergència sanitària, econòmica i civil des de la guerra".

Itàlia ha registrat 79.819 morts per la Covid-19 des que va sortir a la llum el seu brot el 21 de febrer, la segona xifra més alta a Europa i la sisena més alta del món. El país ha registrat 2.303.000 de casos fins a la data.

Noticias relacionadas

contador