la-tentation-centriste-de-renzi-menace-deja-la-nouvelle-donne-politique-en-italie

Itàlia ha aprovat el Pla de Recuperació europeu contra el coronavirus, però encara no ha esquivat la possibilitat d'una crisi. Matteo Renzi, el líder d'Itàlia Viva, segueix amenaçant amb forçar la dimissió dels seus dos ministres que, al seu torn, poden obligar el primer ministre Giuseppe Conte a dimitir.

Després de mesos de debats, el Govern transalpí ha aprovat durant la matinada de dimecres el pla d'ajuda de la UE, però la premsa de país es fa ressò de la tensió viscuda durant aquest Consell de Ministres.

Les dues ministres d'Itàlia Viva, que malgrat comptar amb només un 3% dels suports a les enquestes d'intenció de vot és una peça clau a l'engranatge de Conte, s'han abstingut en la votació del Pla de Recuperació. Totes dues són el gran arma de Renzi, que pot desencadenar una crisi governamental si Conte no dona un major pes al partit Itàlia Viva ni accedeix a les seves peticions en el repartiment de les ajudes.

Des de Renta 4 recorden que a la tarda d'aquest dimecres, les 17:30h (hora espanyola), coneixerem la decisió de Renzi, que pot acabar forçant les eleccions anticipades al país.

Noticias relacionadas

contador