ep fotos de recurso de turistas en madrid
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

La Comissió Europea ha demanat aquest dilluns als Estats membre que relaxin les restriccions de viatge que imposen a la seva frontera exterior. La idea és permetre el trànsit de turistes vacunats en països on s'inoculen alguna de les vacunes que ja han estat autoritzades per l'Agència Europea del Medicament (EMA), com és el cas dels Estats Units i el Regne Unit.

Els Vint-i-set revisen cada dues setmanes la llista de països tercers amb els quals es pot permetre el trànsit perquè consideren que la seva situació epidemiològica no suposa un risc greu per al control de la pandèmia a la Unió Europea. Actualment tenen restringits els viatges a només set destinacions: Austràlia, Nova Zelanda, Rwanda, Corea de Sud, Singapur, Tailàndia i, subjecte a la condició de reciprocitat, Xina.

Ara Brussel·les, que ja havia avançat que els turistes dels EUA podrien visitar la UE l'estiu, presenta una modificació perquè sigui revisada pels Estats membre, que discutiran aquesta mateixa setmana si actualitza o no els criteris objectius que s'usen per establir aquest llistat, amb la finalitat de tenir en compte "els avenços en les campanyes de vacunació i l'evolució de la situació epidemiològica a tot el món", recull Europa Press.

Això permetria l'entrada de viatgers de més països just en un moment clau, en plena primavera amb l'inici del bon temps i a les portes de l'estiu, cosa que seria crucial per recuperar el turisme i donar-li empenta a l'economia, sobretot als països del sud, que són els que més depenen d'aquest sector.

L'Executiu comunitari creu que a més si procedeix d'una destinació amb una "bona situació epidemiològica", també s'ha de permetre l'entrada a la UE a aquelles persones que "hagin rebut l'última dosi recomanada d'una vacuna autoritzada a la UE".

Aquesta concessió podria també ampliar-se a les vacunes que hagin completat el procés d'emergència de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), recull el document que ha publicat la Comissió.

Noticias relacionadas

contador