ursula-von-der-leyen 20210212152035

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha confirmat avui que la Unió Europea (UE) té previst emetre aquest estiu una recomanació, perquè els estats membres permetin, si així ho decideixen, l'entrada de turistes nord-americans que hagin rebut les dues dosis de vacunes necessàries contra el coronavirus.

Així ho ha fet saber Von der Leyen al diari nord-americà The New York Times, cosa que significarà el final de més d'un any de restriccions a l'entrada de nord-americans en desplaçaments no essencials.

"Els nord-americans, pel que puc veure, fan servir vacunes aprovades per l'Agència Europea de Medicaments. Això permetrà la lliure circulació i els viatges a la Unió Europea", ha explicat Von der Leyen al mitjà.

"Perquè una cosa està clara", ha agregat, "i és que els 27 estats membres acceptaran, incondicionalment, tots aquells que estiguin vacunats amb vacunes aprovades per l'Agència Europea del Medicament", ha afegit en relació a les injeccions de Moderna, Pfizer/BioNTech i Johnson & Johnson.

Encara qu eVon der Leyen no hagi ofert una data concreta, la presidenta de la Comissió Europea ha marcat com a objectiu la temporada estiuenca a causa de l'alt ritme de vacunació als EUA, i l'avanç de les converses per a la certificació de vacunacions.

Cal matisar que, tot i que la Comissió Europea recomanarà el canvi en la política de viatges arribat el moment, els estats membres individuals poden reservar-se el dret de mantenir límits més estrictes, i és possible que no permetin que els ciutadans de fora del bloc entrin dins de les seves fronteres encara que tinguin els permisos de vacunació.

contador