coronavirus-covid-contaminations-hopital-marseille

Al seu butlletí amb les cinc notícies més destacades del dia, Bloomberg recull l'evolució del coronavirus aquesta setmana i adverteix que "els hospitals de Madrid s'estan omplint de nou de pacients greument malalts". La Comunitat de Madrid comunica aquest divendres les noves mesures per frenar l'avanç de la malaltia. Però no és l'únic mitjà internacional que se'n fa ressò.

Financial Times ha publicat un article en el qual avisen que a Madrid s'han comès molts errors per voler alleujar l'economia de forma massa ràpida. "Els plans per a aixecar les restriccions en fases d'acord amb criteris com els recursos sanitaris i les infeccions es van abandonar efectivament", afirma el periòdic econòmic britànic, assegurant que en els últims dies s'ha vist a un Govern de Madrid "cada vegada més desesperat".

Al seu escrit recorda com fa uns mesos la Comunitat de Madrid va pressionar al Govern central perquè relaxés les mesures de bloqueig. "Al maig, Madrid va prometre contractar 400 treballadors de seguiment i localització; al juliol la xifra era encara de 182, una per cada 36.000 habitants. Avui el número ronda els 1.000", indiquen.

Precisament aquest divendres s'espera que algunes d'elles siguin d'"una certa duresa", i també es preveu l'ampliació de les restriccions, que ja estan implantades a 37 zones, a noves àrees sanitàries. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va tornar a avisar aquest dijous que vindran "setmanes dures" a la Comunitat de Madrid. La regió compta actualment amb la xifra més alta de contagis de coronavirus, per la qual cosa Illa ha demanat actuar amb "determinació" per prendre el control de la pandèmia.

Al costat de Madrid, Bloomberg es refereix a la situació del Regne Unit, que aquesta setmana ha estat protagonista per l'augment de casos i la reimposició de mesures restrictives per a contenir la pandèmia. El país ha reportat el nombre més alt de casos de coronavirus en un sol dia des del començament de la crisi sanitària, encara que cal precisar que s'han incrementat el nombre de proves comparat amb fa sis mesos.

França també està en el focus després de marcar una xifra rècord de nous casos, i Àustria és l'últim país que ha imposat més controls, prohibint les festes 'apres-ski' la pròxima temporada d'hivern.

Noticias relacionadas

contador