ep archivo   sede vodafone
VODAFONE - Archivo

Vodafone va perdre 155 milions d'euros al primer semestre fiscal (d'abril a setembre) enfront del benefici positiu de 1.202 milions d'euros del mateix període de fa un any, a causa dels moviments desfavorables en els tipus de canvi, la venda de Vantage Towers, Vodafone Hongria i Vodafone Ghana a l'exercici anterior i la menor participació en els resultats de les empreses associades i conjuntes.

  • 0,76£
  • 3,85%

Els ingressos de l'operadora al primer semestre fiscal van caure un 4,3%, fins als 21.937 milions d'euros. Els ingressos per servei van baixar fins als 18.618 milions des de 19.207 milions de l'any previ (-3%).

L'EBITDAaL ajustat va disminuir fins als 6.378 milions d'euros (enfront dels 7.244 milions del mateix període de l'any anterior). El benefici operatiu va baixar un 44,2% fins als 1.655 milions d'euros.

"Durant la primera meitat de l'any, hem aconseguit un millor creixement dels ingressos a gairebé tots els nostres mercats i hem tornat al creixement a Alemanya al segon trimestre. La transformació de Vodafone està avançant. El nostre enfocament en els clients i la simplificació del nostre negoci comencen a donar fruits, tot i que encara queda molt per fer. També hem anunciat transaccions per enfortir la nostra posició al Regne Unit i sortir del desafiant mercat espanyol per tal d'ajustar el nostre dossier per al creixement", ha declarat Margherita Della Valle, CEO de Vodafone.

Vodafone també ha registrat una sortida de caixa lliure ajustada durant el període de 1.500 milions d'euros, reflex d'un EBITDAaL ajustat més baix i menors dividends d'associades i empreses conjuntes.

La companyia ha reiterat les previsions per a l'exercici fiscal 2024, amb una estimació d'EBITDAaL ajustat "pràcticament estable" al voltant de 13.300 milions i un flux de caixa lliure ajustat d'"al voltant" de 3.300 milions d'euros.

Vodafone ha comunicat igualment que la 'record date' (dia en què, al tancament de mercat, es determinen les posicions de cada inversor de cara al repartiment) del seu dividend a compte de 4,5 cèntims d'euro és el 24 de novembre.

Noticias relacionadas

contador