ep imagen de recurso de un letrero de vodafone
EUROPA PRESS - Archivo

Vodafone, el segon operador de telefonia mòbil més gran del món, ha comunicat aquest dilluns que està cada vegada més segur del seu rendiment durant tot l'any després d'un primer semestre fiscal "resistent", a pesar que l'impuls subjacent s'ha vist enfosquit per l'impacte de la Covid-19.

  • 0,68£
  • -0,12%

Els ingressos del grup van disminuir un 2,3% en aquest període, fins als 21.400 milions, mentre que l'EBITDA ajustat es va reduir en un 1,9%, fins als 7.000 milions.

El benefici net del període va ascendir a 1.555 milions respecte de les pèrdues de 1.891 milions de fa un any.

"Els resultats d'avui subratllen l'augment de la confiança en les nostres perspectives per a tot l'any. Estem informant d'un primer semestre resistent i continuem veient un bon impuls comercial a tot el grup. Els resultats demostren l'èxit de les nostres prioritats estratègiques fins avui, a saber, augmentar la lleialtat dels clients, fer créixer la nostra base de banda ampla fixa, impulsant la digitalització per simplificar l'empresa i captar importants estalvis de costos, i lliurar 5G de manera eficient", ha assenyalat Nick Read, conseller delegat de la companyia.

VODAFONE ESPANYA

Els ingressos totals de Vodafone Espanya en el segon trimestre fiscal (de l'1 de juliol al 30 de setembre) van ascendir a 1.056 milions d'euros, la qual cosa suposa un -2,1% respecte al mateix període de l'any anterior. Els ingressos per servei van ser de 960 milions d'euros, un -1,8% respecte al mateix període de l'exercici anterior. Tots dos resultats mostren una tendència de millora malgrat l'elevada pressió competitiva i de l'impacte de la Covid-19, ha dit l'operadora.

L'EBITDA va créixer un 6% més en el primer semestre que en el mateix període de l'any anterior, aconseguint els 488 milions d'euros, a causa de: menys costos de continguts (sortida del futbol), així com als avanços en el procés de digitalització, amb un model organitzatiu i una cultura més àgil; i a eficiències en els costos (reducció de despeses operatives), compensant la deterioració d'ingressos associada a la caiguda del turisme, a costos directes més alts per continguts de televisió i a l'increment d'impagats.

Vodafone Espanya creix en tots els segments de clients. Manté el seu moment comercial en el primer semestre de l'any, amb 95.000 clients mòbils de contracte, 101.000 clients de fibra i 114.000 clients de Vodafone TV.

Noticias relacionadas

contador