dl tesco express shop sign supermarket
Sharecast photo / Josh White

Tesco ha anunciat aquest dimecres els resultats del primer semestre de l'any. La minorista britànica va obtenir un benefici operatiu ajustat durant el període de 1.315 milions de lliures enfront dels 1.458 milions de lliures de fa un any, xifra que suposa un descens del 9,8%.

  • 2,81£
  • -0,78%

Les vendes del període van pujar un 3,1%, fins als 28.178 milions de lliures des dels 27.331 milions de lliures, amb un increment del 0,7% en les vendes comparables al Regne Unit després d'haver caigut un 1,5% al ​​primer trimestre.

La companyia ha anticipat que el benefici per a tot l'any se situarà a l'extrem inferior de les previsions anteriors a causa de la incertesa sobre l'impacte de l'empitjorament de la crisi del cost de la vida en la despesa dels consumidors. El grup espera ara un benefici operatiu ajustat per a l'any complet 2022-2023 entre 2.400 milions de lliures i 2.500 milions de lliures. Anteriorment havia previst entre 2.400 milions i 2.600 milions de lliures, per sota dels 2.650 milions de lliures del 2021-22.

Tot i això, Tesco ha millorat les seves expectatives de flux de caixa lliure per a tot l'any al sector minorista fins a almenys 1.800 milions de lliures, i preveu un benefici operatiu ajustat de Tesco Bank d'entre 120 i 160 milions de lliures.

"El benefici operatiu ajustat ha caigut un 9,8%, taxa que reflecteix la reducció dels volums a mesura que es normalitza el comportament post-pandèmic, una inversió contínua en l'oferta al client i, per descomptat, els efectes inflacionistes debilitants", comenta Richard Hunter, responsable de mercats d'Interactive Investor.

"Tot i així, la capacitat de generació d'efectiu de Tesco està protegint el grup en conjunt. El continu enfocament en el control de costos dona a l'empresa flexibilitat per continuar invertint. Alhora, s'ha produït una lleugera reducció addicional de la deute net i s'està augmentant la rendibilitat per als accionistes", afegeix aquest expert.

El deute net de Tesco se situa al tancament del primer semestre en 10.000 milions de lliures enfront dels 10.200 milions al tancament del mateix període de l'any previ (-1,7%). La ràtio de deute net es manté estable en 2,5 vegades, ha dit la companyia.

"Sabem que els nostres clients s'enfronten a una època difícil i estan cuidant cada cèntim per arribar a final de mes. Per això treballem sense parar per mantenir el cost de la compra setmanal el més assequible possible, amb la nostra potent combinació d'Aldi Price Match, Low Everyday Prices i Clubcard Prices, que cobreixen més de 8.000 productes, setmana rere setmana. També estem invertint significativament en els nostres col·legues, amb un nou augment de sou anunciat avui per a les nostres botigues del Regne Unit. Vull donar les gràcies a tot l'equip de Tesco i els nostres socis proveïdors: junts hem construït un negoci més resistent i coherent, ben preparat per al futur”, ha afirmat Ken Murphy, conseller delegat del grup.

Noticias relacionadas

contador