tesco
Tesco

Les vendes de Tesco van caure un 1,5% durant el trimestre que va finalitzar a finals de maig en comparació amb el mateix període de l'any passat. La cadena de supermercats més gran del Regne Unit reconeix que “l'entorn del mercat continua sent increïblement desafiant”. Tot i això, va mantenir la seva previsió de beneficis per al 2022.

  • 2,94£
  • 1,73%

En concret, Tesco espera obtenir durant tot l'any un benefici operatiu minorista total ajustat d'entre 2.400 i 2.600 milions de lliures (entre 2.800 i 3.000 milions d'euros), en comparació amb els 2.650 milions de lliures del 2021-2022.

El minorista ha assegurat que està veient primers indicis d'un canvi en el comportament dels clients a causa de les creixents pressions inflacionistes. "Encara que és difícil separar-lo de l'impacte significatiu de superar els bloquejos de l'any passat (COVID), veiem alguns indicis primerencs de canvis en el comportament dels clients com a resultat de l'entorn inflacionari", ha dit el president executiu, Ken Murphy.

Precisament, Murphy s'ha compromès a treballar amb els proveïdors per mitigar l'impacte de la inflació tant com sigui possible i donar suport als clients que s'enfronten a les condicions econòmiques més difícils a les dècades.

"Després que una gran quantitat de minoristes advertissin sobre els guanys, és encoratjador veure que Tesco manté l'orientació sense canvis. Això no vol dir que siguin immunes a les pressions actuals, a l'abril vam sentir que la despesa del consumidor encara no mostrava signes de debilitat, però sempre semblava que estava a tocar", apunta Matt Britzman, analista d'accions a Hargreaves Lansdown.

Noticias relacionadas

contador