Tesco, retailing, supermarkets, retail

Tesco ha presentat els resultats preliminars del seu exercici fiscal 2023/2024. Un període durant el qual el major majorista del Regne Unit va registrar uns guanys de 1.192 milions de lliures, xifra que suposa un augment del 62%.

  • 3,05£
  • -1,95%

El benefici operatiu ajustat va ser de 2.760 milions de lliures esterlines, amb un creixement del 10,9%. Les vendes de tot el grup van pujar un 6,8%. Per la seva banda, el deute net es va reduir en 729 milions.

"Les pressions inflacionàries han disminuït substancialment, tot i això, som conscients que les coses encara son difícils per a molts clients", ha assenyalat Ken Murphy, director executiu de Tesco, que ha assegurat tenir "un fort impuls en el nostre negoci i ens sentim encoratjats pels senyals de millora en la confiança del consumidor”.

"Estem entusiasmats amb les oportunitats que s'acosten, amb els plans adequats per seguir guanyant clients, així com amb un gran equip per oferir-los", ha afegit.

Tesco també ha anunciat els seus plans per recomprar accions per 1.000 milions de lliures durant els propers 12 mesos. "Seguim veient el programa de recompra com un impulsor continu i fonamental de la rendibilitat per als accionistes i ens complau anunciar que recomprarem accions per valor de 1.000 milions de lliures esterlines durant els propers 12 mesos", ha indicat la companyia.

A més, recorden que, des del llançament del seu programa de rendibilitat de capital a l'octubre del 2021, han comprat accions per valor de 1.800 milions de lliures esterlines, incloent-hi 750 milions de lliures esterlines durant els dotze mesos fins a l'abril del 2024.

Pel que fa a les previsions per a l'any fiscal 2024/25, esperen un benefici operatiu ajustat d'almenys 2.800 milions i generar flux de caixa lliure al detall dins del rang d'orientació d'entre 1.400 milions i 1.800 milions.

Els analistes d'interactive investor comenten que, "inevitablement, els desafiaments persistiran, encara que Tesco estigui a l'avantguarda per enfrontar-los. Els consumidors encara tenen a veure que els beneficis de la caiguda de la inflació es traslladen a les taxes d'interès, encara que els augments salarials han compensat alguns d'aquests reptes”.

Consideren que les perspectives del grup "son cautelosament positives, cosa que fins i tot en aquesta etapa primerenca prepara l'escenari per a un exercici superior a mesura que avanci l'any".

Tesco "ha anunciat un altre molt bon any de progrés financer", diuen a Shore Capital. "Tesco manté el fort progrés que va tenir durant el Nadal al primer trimestre", afirmen a Third Bridge.

Per a AJ Bell, Tesco "està collint els beneficis de posar el client en primer lloc. Els resultats són clars: els guanys estan augmentant, el negoci està en molt bona forma i la seva quota de mercat està creixent". Creuen que "la propera gran prova serà el període en què es redueixin els tipus d'interès. Els consumidors que se senten més segurs sobre les seves finances poden sentir que volen donar-se un caprici: Tesco necessita garantir que la situació resulti que els compradors comprin més productes a les seves botigues en lloc de canviar a rivals de més nivell”.

Noticias relacionadas

contador