dl tesco plc ftse 100 consumer staples personal care drug and grocery stores food retailers and wholesalers logo
Sharecast graphic / Josh White

El període previ al Nadal ha portat un creixement de la facturació per a Tesco. Durant les sis setmanes d'abans, la companyia ha venut un 6,8% més, incloent-hi un creixement del 9,2% durant les quatre setmanes prèvies al Nadal. Al tercer trimestre (fins al 25 de novembre del 2023) l'augment ha estat del 7,3%.

  • 3,14£
  • 0,29%

Les vendes pel canal en línia han augmentat un 11,5%.

"Les nostres contínues inversions en tota la nostra oferta per a clients s'han traduït en uns resultats comercials millors del que s'esperava", ha assenyalat en un comunicat en què destaca que aquest ha estat el seu "millor Nadal fins ara".

Com a resultat, han elevat les previsions per al present exercici per segona vegada en quatre mesos.

Ara, Tesco calcula que el seu benefici operatiu ajustat per al 2024 serà de 2.750 milions de lliures esterlines, enfront dels 2.490 milions de lliures del 2023. Anteriorment va predir que se situaria entre els 2.600 i els 2.700 milions. Això "es traduirà en una forta generació de flux de caixa lliure al detall de prop de 2.000 milions de lliures esterlines", apunta la companyia.

"La penetració de les vendes de la Clubcard de Tesco i la seva garantia de baix preu van ajudar a impulsar les vendes malgrat les pressions de la crisi del cost de vida. El seu programa Aldi Price Match i les seves continuades retallades de preus signifiquen que els clients saben que estan obtenint els preus més barats a Tesco, cosa que ajuda a seguir atraient compradors a les seves botigues. La millor gamma de Tesco també va ajudar a impulsar les vendes durant la temporada festiva amb una setmana rècord de vendes nadalenques", comenten els analistes d'interactiu investor.

A Third Bridge esperen que la recuperació del volum de Tesco continuï el 2024, "impulsada per una disminució de la inflació dels aliments i una millora de la confiança dels consumidors". "Serà interessant veure com el nou CEO dona forma al futur de Tesco. Els nostres experts creuen que Matthew Barnes, aprofitant la seva experiència a Aldi, hi introduirà diverses eficiències i canvis operatius comprovats", afegeixen.

Noticias relacionadas

contador