soltec blue ridge power eeuu
Soltec

Soltec ha anunciat aquest dilluns la reformulació dels seus comptes anuals relatius a l'exercici 2023 a causa d'"una diferència amb l'auditor, Ernst & Young (EY), sobre el criteri temporal de reconeixement" de 192 milions d'euros en ingressos, per la qual cosa, després aquesta revisió, el resultat anual se salda amb pèrdues per valor de 23,4 milions d'euros, enfront dels beneficis d'11,7 milions reportats al febrer, i una facturació de 394,8 milions, enfront dels 587,2 milions presentats anteriorment. Les seves accions s'enfonsen un 9%, fins als 2,04 euros, i marquen nous mínims històrics.

  • 2,62€
  • -2,24%

En concret, la companyia i l'auditor han mostrat diferents criteris sobre un total de 192 milions d'euros d'ingressos per subministrament de seguidors solars, juntament amb els costos corresponents per import de 144 milions d'euros.

"EY ha expressat la seva disconformitat respecte al reconeixement comptable a l'exercici 2023 d'ingressos relatius a 36 contractes de subministrament de seguidors solars efectuats per la companyia sota la modalitat Bill and Hold. Aquests contractes pugen a 192 milions d'euros, que la companyia no registra als comptes formulats avui, però sí que estaven reconeguts als resultats comunicats al febrer", explica Soltec.

La companyia ha assegurat que "no comparteix els criteris de l'auditor", tot i que finalment ha optat per acceptar els ajustaments sol·licitats "ja que entén que aquesta és l'opció més beneficiosa per salvaguardar l'interès de la companyia i els grups d'interès".

"El procediment Bill and Hold és una pràctica habitual al sector industrial, que requereix que el material estigui fabricat per la companyia subministradora i que el control de la mercaderia sigui transferit al client, de forma prèvia al seu lliurament físic. Es tracta d'un procés complex amb requisits comptables específics. Soltec va incloure ingressos per operacions de venda Bill and Hold als seus comptes anuals dels exercicis 2022, 2021 i 2020, amb informes favorables tant d'EY (el 2022) com de Deloitte (el 2021 i 2020)", explica.

L'empresa espera ara que els ingressos i els costos associats a aquestes operacions es reconeguin comptablement al llarg de l'exercici 2024.

Una altra de les magnituds que s'ha vist afectada amb aquesta revisió és l'Ebitda ajustat, que ha passat dels 56,5 milions reportats al febrer a 10,4 milions.

Al quart trimestre de l'any els ingressos van pujar fins als 90,6 milions d'euros, amb un Ebitda ajustat de 9,8 milions d'euros. D'altra banda, durant els tres primers mesos del 2024, Soltec ha signat contractes per valor de 101,9 milions d'euros que equivalen a 1.126 MW.

Noticias relacionadas

contador